Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan tesne zdolal Chabarovsk! + video

Autor: Marián Masaryk  /   24. januára 2017

Slovan Bratislava má za sebou prvý zápas trojzápasového výjazdu na ďalekom východe Ruska proti Amuru Chabarovsk. Natrápil sa, ale napokon zvíťazil 2:1.


Amur Chabarovsk – SLOVAN BRATISLAVA 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly: 50. Li (Vladislav Ušenin, Kamalov) – 7. Taffe (Sersen), 43. Vopelka (Rosandič, Švarný)
Strely: 29-19, Trestné minúty: 10-6

Slovan začal aktívnejšie, Brust čelil prvej strele až vo štvrte minúte. Domáci neskôr pridali, ale v 7. minúte prvýkrát inkasovali. Michal Sersen napriahol od modrej a jeho strelu usmernil za Metsolu Jeff Taffe. Amur po góle častejšie strieľal a tlačil sa pred Brusta, aby mu znepríjem?oval prácu. Jeho snahu zabrzdila v 13. minúte prvá presilovka Slovana v zápase. Veľmi mu však nevyšla, Kapustin v nej dokonca ohrozil Brusta vo vlastnom oslabení. V 16. minúte Starosta vystrelil ihneď po vhadzovaní a trafil tyčku. O minútu neskôr sa to isté „podarilo“ Sersenovi, ktorý v čistej šanci vypálil spomedzi kruhov po ideálnej prihrávke Taffea. Slovan mohol viesť 3:0, no do kabín odchádzal s najtesnejším náskokom.

Článok pokračuje pod reklamou


Domáci vstúpili do 2. tretine lepšie a v 25. minúte mali prvú veľkú šancu na vyrovnanie. Kapustin zakončoval v tesnej blízkosti, ale ani z dorážky Brusta neprekonal. O minútu neskôr spálil ďalšiu tutovku Rudenko. V 28. minúte hral Slovan druhú presilovku a opäť v nej mohol inkasovať. Prečíslenie 2 proti 1 zakončovať Krysanov, no Brust skvele zasiahol. Amur pokračoval v útočnom tlaku aj v tvrdej hre. Slovan si v druhej tretine nevypracoval žiadnu vážnejšiu príležitosť, väčšinu času sa bránil. Najmä vďaka výbornému Brustovi si udržal jednogólový náskok. V závere však predsa len podkúrili Metsolovi.

Amur pokračoval v aktivite aj v 3. tretine, ale v 43. minúte druhýkrát inkasoval. Rosandič vysunul Lukáša Vopelku, ktorý zakončil únik presnou strelou a zvýšil náskok Slovana na 2:0. Gól musel odobriť video rozhodca, pretože domáci tréner reklamoval ofsajd. V 46. minúte sa hralo 4 proti 4 po vzájomnom vylúčení. Amuru sa aktivita vyplatila v 50, keď Li strelil kontaktný gól na 1:2 z dorážky. Vzápätí hrali domáci prvú presilovku, ale druhý gól nepridali. V 54. minúte dostal Slovan šancu rozhodnúť v ďalšej početnej výhode, ale nevyužil ju. V závere odolal tlaku Amuru, ktorý odvolal brankára a hral v šestici, a ustrážil si výhru 2:1. Brust k nej prispel 28 zákrokmi.

Slovan si predĺžil víťaznú sériu na sedem a bodovú na desať zápasov. Virtuálne sa ocitol na postupovej ôsmej pozícii. Vo štvrtok zavíta do Pekingu, kde od 12:30 odohrá druhý zápas výjazdu proti Kunlunu.

Zostrihy zo zápasu:



Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Hlinka, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Musatov, Jeglič, Chipchura – Starosta, Bačík, Skalický, Luš?ák, Šťastný – Rosandič, Vopelka, Šiška, Petráš - Pätoprstý

Zostava Chabarovska: Metsola (Pečurskij) – Gorochov, Kondratěv, Kolář, Kamalov, Aťušov, Malevič, Jelesin – Byvalcev, Litovčenko, T. Zohorna – Kuusela, Ramstedt, Kapustin – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, O. Li – Rudenkov, Krysanov, Nazarov


Pozri aj:
Slovan začína ďaleký výjazd zajtra doobeda na ľade Chabarovska + ohlasy (preview)

Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist