Vyhľadávanie
Slováci v KHL

?íha: Hráčom nemôžem nič vytknúť

Autor: Marián Masaryk  /   27. januára 2017

Bratislavský Slovan vo štvrtok ukončil dlhú víťaznú i bodovú sériu po prehre 0:2 na ľade Kunlunu. Ešte viac tak zamotal záverečný boj o poslednú miestenku do play-off v Západnej konferencii.

„Belasí“ v prvej tretine dominovali, no nevyužili darované presilovky a neskôr za to pykali. V 18. minúte strelil v konečnom dôsledku víťazný gól Collins v početnej prevahe o dvoch hráčov. Slovan na? nenašiel odpoveď, v závere inkasoval aj druhýkrát a utrpel prvú prehru od 5. januára. Aj vtedy ho zdolal čínsky nováčik KHL.

„Začiatok sme mali dobrý, škoda, že sme nevyužili aspo? jednu z dvoch presiloviek. Rozhodla ich presilovka o dvoch hráčov, keď sme inkasovali. Bol to urputný zápas, v závere nám ako keby chýbalo viac síl. Kunlun dlho nehral, dobre sa na nás pripravil, mal viac síl. V závere sme vrhli všetky sily do útoku, urobili sme však chybičku a domáci rozhodli. Naša víťazná séria sa skončila, hráčom však nemôžem nič vytknúť. Sústredíme sa už na ďalší dôležitý duel na výjazde,“ povedal po zápase tréner Miloš ?íha.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovan nebodoval prvýkrát od 23. decembra, na nulu prehral naposledy 22. novembra. Po 7-zápasovej víťaznej a 10-zápasovej bodovej sérii mu patrí 10. pozícia v konferencii so 78 bodmi z 54 duelov. Deviaty Jokerit má o bod viac a zápas k dobru, ôsme Soči nazbieralo 80 bodov v 53 súbojoch. Bude to teda ešte veľký boj.

Aktuálny výjazd zakončí Slovan v sobotu ráno o 8:00 vo Vladivostoku. Následne odohrá posledné štyri domáce zápasy základnej časti, ktorú ukončí 17. februára v Záhrebe. Čaká ho ešte šesť duelov, v ktorých môže získať najviac 18 bodov. Potrebuje tak aj zaváhanie Soči a Jokeitu, ak si chce po tretíkrát zahrať o Gagarinov pohár.

Zostrihy zo zápasu:


Pozri aj:
Kunlun ukončil Slovanu obe úspešné série, Marcinko asistoval + video


Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist