Vyhľadávanie
Reprezentácia

Slovakia Cup: Zraneného kapitána zastúpia dvaja slovanisti

Autor: Marián Masaryk  /   08. februára 2017

Slovan Bratislava bude mať napokon na Slovenskom pohári 2017 v Nitre troch zástupcov. K Patrikovi Luš?ákovi sa pridajú Andrej Šťastný a Ivan Švarný.

Obe čerstvé posily z KHL spolu s Jakubom Sujom z Košíc (Tipsport liga) nahradia v zostave Slovenska kapitána Vladimíra Draveckého, Juraja Mikuša a Christiána Jaroša, ktorých vyradili z hry zranenia.

„Ako zvyčajne, musíme vždy počítať s nejakými zraneniami. Vlado Dravecký má zranené triesla, absolvuje ešte vyšetrenia v Prahe, po ktorých by mal prísť za nami, ale hrať pravdepodobne nebude. Ospravedlnili sa aj Juraj Mikuš a Christián Jaroš a rovnako aj Trška, ktorý mal byť náhradník,“ informoval oficiálny web SZĽH tréner Zdeno Cíger po utorkovom zraze národného tímu.

Článok pokračuje pod reklamou


Jaroš vypadol z nominácie už tretíkrát po sebe. „Je to smola, má záujem, ale ochorel. Už je to tretia akcia. Najprv to bol otras mozgu, potom zápal lakťa a teraz viróza. Dúfam, že nabudúce už bude v poriadku,“ povedal Cíger, ktorému bude chýbať viacero opôr. „Okrem Nagya, ktorý to zdôvodnil tak, že ešte nie je nastavený na reprezentáciu, už skôr vypadli aj Tomáš Surový, ktorý má zranené slabiny a Michel Miklík.“

Trojica hráčov pražskej Sparty – Andrej Kudrna, Martin Gernát a Lukáš Cingel, chýbala na zraze, pretože hrala vo finále Ligy majstrov (CHL) proti Frölunde. Švédsky tím obhájil titul z roku 2016. Všetci traja vynechajú štvrtkový prípravný zápas v Nových Zámkoch proti Rusku.

Draveckého budú ako alternatívni kapitáni zastupovať traja hráči z KHL. „Vlado má v tomto tíme jasné miesto – je kapitán. Počas najbližších troch zápasov nebudeme mať kapitána, ale troch mužov, ktorí budú mať na drese „áčko“. Sú nimi Ivan Švarný, Michal Čajkovský a Tomáš Marcinko. Čo je pre nás pozitívne, Vlado sa k nám pripojí a bude s tímom počas všetkých troch zápasov,“ dodal Cíger.

Slováci odštartujú domáci turnaj v Nite v piatok o 18:00 súbojom proti Rusom, v sobotu si v rovnakom čase zmerajú sily s jedným z dvojice Bielorusko-Švajčiarsko.

Nominácia Slovenska na prípravný zápas proti Rusku:

Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd., 29 zápasov/0 gólov), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov, ČR, 15/0), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR, 15/0)

Obrancovia: Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL, 7/2), Peter Čereš?ák (HC Plze?, ČR, 39/2), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR, 6/1), Dominik Gra?ák (Rögle BK, Švéd., 166/10), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR, 32/2), Eduard Šedivý (HC Košice, 12/1), Juraj Valach (Piráti Chomutov, ČR, 21/0), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava, KHL, 106/3)

Útočníci: Martin Bakoš (Kunlun Red Stars, Čín./KHL, 31/5), Dávid Buc (HC'05 Banská Bystrica, 5/0), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR, 11/2), Marcel Haščák (HC Kometa Brno, ČR, 63/7), Tomáš Hrnka (HC Plze?, ČR, 20/3), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd., 69/13), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 14/6), Patrik Luš?ák (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 58/10), Radoslav Macík (HK Nitra, 9/1), Tomáš Marcinko (Kunlun Red Stars, Čín./KHL, 51/4), Dávid Skokan (Piráti Chomutov, ČR, 23/2), Marek Slovák (HK Nitra, 0/0), Andrej Šťastný (HC Slovan Bratislava KHL, 45/2), Jakub Suja (HC Košice, 5/0)


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist