Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan čaká posledný dvojzápas sezóny (preview)

Autor: Marián Masaryk  /   14. februára 2017

Bratislavský Slovan zakončí v utorok a v stredu svoj piatu sezónu v KHL domácim dvojzápasom proti Medveščaku Záhreb. Pôjde o súboje tabuľkových susedov, ktorí už prišli o play-off.

„Belasým“ patrí po 58 zápasoch ročníka 10. pozícia v Západnej konferencii s 80 bodmi. Záhreb je ešte o priečku nižšie, no v rovnakom počte duelov získal až o 12 bodov menej.

Slovan prehral štyri z posledných piatich zápasov, vrátane ostatných dvoch. V Slovnaft Aréne má sezónnu bilanciu 16-13 so ziskom 47 bodov. Záhreb vonku vyhral len päť z 21 duelov, v ktorých získal 15 bodov. Aktuálne ťahá sériu šiestich prehier.

Článok pokračuje pod reklamou


Tímy sa v tejto sezóne stretli dvakrát s jedným víťazstvom na oboch stranách. Slovan vyhral 17. septembra doma 3:2 po nájazdoch, ale o dva týždne neskôr utrpel v Záhrebe debakel 0:6. Ich celková bilancia vzájomných súbojov je vyrovnaná 7-7, v Bratislave ju má tesne lepšiu Slovan (4-3).

Do známeho prostredia by mali zavítať dvaja niekdajší slovanisti, ktorí si obliekajú dres Medveščaku. Sú nimi brankár Michael Garnett a slovenský obranca Lukáš Kozák. Ten odohral v KHL zatiaľ 12 zápasov bez bodového zápisu.

Oba zápasy sa začnú o 19:00 aj na stanici Sport2.

Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Chipchura, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Musatov, Jeglič, Šťastný – Starosta, Bačík, Skalický, Luš?ák, Hlinka – Rosandič, Vopelka, Šiška, Petráš – Pätoprstý


Pozri aj:
Záhreb deklasoval Slovan 6:0, ?íha: Taký zlý zápas sme ešte neodohrali + video
Slovan zdolal Záhreb 3:2 po nájazdoch + video


Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist