Vyhľadávanie
Slováci v KHL

?íha zhodnotil sezónu: Pokazili nám ju zranenia

Autor: Marián Masaryk  /   19. februára 2017

Slovan Bratislava má za sebou piatu sezónu v KHL, ktorá sa nezaobišla bez ťažkostí. Najmä množstvo zranení prispelo k tomu, že nepostúpil tretíkrát do bojov o Gagarinov pohár.

„Niečo sa nám aj podarilo napriek problémom, ktoré sme mali od úvodu sezóny. Nebudem ich menovať, každý ich pozná,“ povedal na úvod hodnotenia tréner Miloš ?íha, ktorý narážal aj na meškajúce výplaty hráčov. Hráčska asociácia KHL dokonca označila Slovan za najzadlženejší klub v lige.

Pozri aj:
Slovan je najväčším dlžníkom v KHL!
Zranený Nedorost o meškajúcich výplatách: Je to otrasné

Článok pokračuje pod reklamou


„Belasí“ absolvovali na prelome rokov úspešnú 10-zápasovú domácu sériu, počas ktorej sa priblížili k postupu do play-off. Posledný výjazd na ďalekom východe s oklieštenou zostavou im však nevyšiel. O šancu na postup prišli definitívne pred reprezentačnou prestávkou, keď prehrali štyri z posledných piatich duelov. Nič na tom nezmenili ani záverečné dva triumfy nad Záhrebom.

„Myslím si, že záver sme zvládli dobre so zostavou, ktorú sme mali k dispozícii. Pozitívne bolo aj to, že sme pritiahli divákov na štadión. Tento rok sme mali podobne vydarený záver ročníka ako vlani, ale zlomilo sa to na poslednom výjazde. S úzkym kádrom sme odohrali výborné zápasy, no doma nám potom chýbali sily.“

Slovan sa mohol opäť pochváliť skvelou atmosférou v Slovnaft Aréne a jednou z najvyšších návštevností v KHL. S priemerom 9 104 divákov si oproti predošlej sezóne polepšil o 2,8 %. V každom zápase tak v priemere naplnil 90,54 % kapacity štadióna, na ktorý sa zmestí 10 055 fanúšikov.

?íha na záver nezabudol pripomenúť, ako veľmi tím ovplyvnili zranenia kľúčových hráčov. Aj preto ukončil ročník na 10. mieste v Západnej konferencii so ziskom 85 bodov v 60 zápasoch. Na postup mu chýbalo osem bodov. Napriek problémom chce vedenie klubu podľa českého kormidelníka pokračovať v súťaži.

„Problémy sa s nami ťahali už od prvého zápasu, keď sa nám zranil kľúčový hráč prvého útoku, ktorý mal rozhodovať zápasy. Prišli sme o osem dôležitých hráčov a vždy, keď sa jeden vrátil, ďalší dvaja sa zranili. Spolu sme mali 19 zranených, samé ťažké zlomeniny a otrasy mozgu, čo nám trochu pokazilo sezónu. Urobíme však všetko preto, aby Slovan pokračoval v súťaži. To je dôvod, prečo sme tu,“ dodal ?íha.

Pozri aj:
Smole?ák pôjde na operáciu, ?íhu potešil výkon Slovana + video
Viedenský sa vážne zranil, vynechá mesiace!




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist