Vyhľadávanie
Správy

Bolí to, povedal po finálovej prehre najužitočnejší hráč play-off + video

Autor: Marián Masaryk  /   20. apríla 2017

Tím Metallurg Magnitogorsk sa neuspokojil s lanským ziskom svojho druhého Gagarinovho pohára a suverénne kráčal za jeho obhajobou. Vo finále však narazil na rozbehnutý Petrohrad, ktorý nedokázal zdolať.

Magnitka ovládla takmer všetky štatistiky tohto play-off: mala najproduktívnejšieho hráča (Jan Kovář, 10+15), najlepšieho strelca (Danis Zaripov, 15), najproduktívnejšieho obrancu (Chris Lee, 1+20) a napokon i najlepšieho brankára. Vasilij Košečkin sa totiž stal najužitočnejším hráčom play-off.

„Myslím si, že sme hrali dobre počas celej sezóny. Do play-off sme postúpili z prvého miesta a dostali sme sa do finále. Tvrdo sme bojovali a dali sme do toho všetko, ale nedokázali sme vyhrať. SKA bolo tento rok najnebezpečnejším súperom. Hrali súdržne a počas celého finále boli silní. Niektoré veci nám vyšli a niektoré nie, ale napokon sme prehrali. Bolí to,“ povedal sklamaný Košečkin po finálovej prehre.

Článok pokračuje pod reklamou


Smutný Košečkin s ocenením pre MVP play-off:


Už 34-ročný rodák z Togliatti chytal v 17 z 18 zápasov play-off, v ktorých mal najlepšiu úspešnosť zákrokov (94,3 %). Zaznamenal tiež priemer 2,15 inkasovaného gólu na zápas a dve nuly, pričom bol najvyťažovanejším gólmanom v lige (odchytal 1060 minút 22 sekúnd). Magnitku už doviedol k dvom titulom a v roku 2014 získal ocenenie pre najlepšieho brankára sezóny.

Magnitogorsk prechádzal tohtoročným play-off ako nôž maslom. Až do finále prehral jediný zápas – v prvom kole s nováčikom z Pekingu. Astanu aj Kaza? vyradil po štyroch dueloch. Ozajstnou skúškou bol pre? až Petrohrad, ktorý však zdolal iba v jednom z piatich súbojov. Zhoršil si tak finálovú bilanciu na 2-1 po tom, čo prvé dve premenil na tituly (2014, 2016). Nestal sa prvým trojnásobným šampiónom KHL.

„Taký je hokej,“ skonštatoval Zaripov, ktorý vyrovnal gólový rekord play-off KHL. „Samozrejme, všetci sme túžili vyhrať, ale sny sa vždy nesplnia. Musíme sa spätne pozrieť na naše výkony a pripraviť sa ešte lepšie na novú sezónu. Nemáme sa však za čo hanbiť, odovzdali sme na ľade 100 %. Nemôžu byť vždy všetci hráči v top forme, ale každý hral na maximum. Podľa m?a sme aj tak dosiahli úspech. Nevyhrali sme, ale po celý čas sme bojovali.“

Posledné minúty sezóny 2016/17:


Pozri aj:
Petrohrad získal svoj druhý Gagarinov pohár! + video
Poznáme najlepších hráčov finále Gagarinohvo pohára!
Plotnikov: Niet pochýb o tom, že sme vyhrali zaslúžene + video

Zdroj: oficiálny web KHL


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist