Vyhľadávanie
Správy

Tento rok nespoznáme majstra sveta v hokeji

21. marca 2020

Medzinárodná hokejová liga v sobotu oznámila to, čo sa aj očakávalo – pre šírenie koronavírusu COVID-19 zrušila tohtoročné majstrovstvá sveta. Rozhodnutie schválila Rada IIHF.

„Pre medzinárodnú hokejovú rodinu je to tvrdá realita, ktorú však musíme akceptovať. Koronavírus je globálny problém a vyžaduje si veľké úsilie vládnych orgánov na boj proti jeho šíreniu. IIHF musí urobiť všetko, čo je v jej silách, aby podporila tento boj,“ vyhlásil prezident IIHF René Fasel.

Svetový šampionát sa mal konať 8. až 24. mája vo švajčiarskych mestách Zürich a Lausanne. V závere turnaja sa mal konať aj Kongres IIHF, na ktorom mala prebehnúť voľba nového prezidenta organizácie. Konkgres bol odložený na neurčito.

Momentálne nie je známe, kedy Švajčiarsko dostane šancu hostiť turnaj znova. Až do roku 2025 sú už majstrovstvá sveta rozdelené. Očakáva sa však, že by sa všetky turnaje mohli posunúť o rok a tým pádom by Zürich a Lausanne hostili šampionát v budúcom roku.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist