Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Jurčo: Hokej nehrám len pre peniaze. V KHL si ho znova užívam

28. januára 2022

Slovenský útočník Tomáš Jurčo má za sebou 17 zápasov v Kontinentálnej hokejovej lige. A hoci si stále nezvykol na všetko, hranie za Barys Nur-Sultan ho napĺ?a.

„Všetko ide dobre a mne sa páči štýl hokeja, ktorý sa hrá v KHL – viac hráte s pukom, nie tak často telom. Páči sa mi držať na hokejke puk, tvoriť strelecké šance, využívať kreativitu, moje schopnosti a zručnosti. ?no, stále sa niečomu prispôsobujem, nakoniec, celú kariéru som strávil v Severnej Amerike, ale tieto zmeny sa mi páčia,“ povedal Jurčo pre oficiálny ligový web.

Dvadsaťdeväťročný košický rodák zaznamenal v tejto sezóne tri góly a osem asistencií. Ide o jeho prvý ročník v profesionálnej kariére mimo Severnú Ameriku.

Článok pokračuje pod reklamou


Jurčo po juniorskej kariére v QMJHL hrával od ročníka 2012/13 v AHL a NHL. O etablovanie sa v najlepšej lige sveta bojoval v Detroite, Chicagu, Edmontone a Vegas. Dlho bol v tomto boji trpezlivý, no po rokoch driny sa rozhodol pre radikálnu zmenu.

„Myslím si, že som začal o tom uvažovať, keď som si prestal v Severnej Amerike užívať hokej. Nebol som spokojný s príležitosťami, ktoré som dostával, s tým, ako som bol využívaný v zápasoch. Preto som sa rozhodol, že už stačilo a potrebujem niečo radikálne zmeniť, potrebujem vyskúšať niečo nové,“ vysvetľoval Jurčo.

„Nechcem hraním hokeja len zarábať peniaze, ale zo všetkého najviac si chcem užívať hru, chcem cítiť, že ma tím potrebuje, chcem hrať vo väčšej a dôležitejšej úlohe. V Baryse som získal to, čo som potreboval. A viete, opäť si hokej užívam.“


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist