Vyhľadávanie
Mladíci v zámorí

MSJ 2022: Slovensko prehralo s Fínskom, Lotyšská výhra ho vyradila z turnaja

14. augusta 2022

Slovenská reprezentácia do 20 rokov zavŕšila skupinovú fázu majstrovstiev sveta nedeľným zápasom proti Fínsku. Nakoniec išlo o ich posledný duel na turnaji.

Fínsko - Slovensko 9:3 (2:1, 4:1, 3:1)

Góly: 1. Simontaival (Hirvonen), 15. Määttä (PP), 21. Hirvonen (Simontaival, Puutio)(PP), 32. Määttä (Jarventie, Kemell)(PP), 37. Raty (Kemell), 39. Kapanen (Rafkin, Jarvantie), 47. Väisänen (Mäenpää, Rajaniemi), 52. Simontaival (Puutio, Raty)(PP), 56. Puutio (Raty, Niemelä)(PP) - 8. Repčík (Groch), 28. Petrovský (Petrovický, Nemec), 50. Nemec (Petrovický, Mišiak)

Fíni boli v prvej tretine lepším tímom a Slovákov prestrieľali 17:5. Netrvalo ani dlho, aby sa tešili z gólu. Už po 35 sekundách otvoril skóre Simontaival. Repčík v ôsmej minúte vyrovnal, ale od 13. minúty hral favorit presilovku po faule Stripaia. Najskôr Slovensku pomohla tyčka, no napokon Žabka vyhodil puk rovno na hokejku Määttäho, ktorý využil presilovku a obnovil fínske vedenie. V poslednej minúte dostal Sýkora trest päť minút a do konca zápasu za faul kolenom. Fíni úvod presilovky na gól nevyužili, a tak sa do prestávky už skóre nemenilo.

Článok pokračuje pod reklamou


Z druhej tretiny sa odohralo len 34 sekúnd a Hirvonen zvýšil na 3:1. Do konca ich presilovky sa dostal do úniku Repčík, ale neuspel. Krátko po vypršaní trestu fauloval Nemec, ale Fíni prevahu nevyužili. Po návrate Nemca znížil na 2:3 Petrovský. Faul Mišiaka následne potrestal v 32. minúte Määttä, na ktorého gól nadviazali ešte Raty a Kapanen. „Suomi“ viedli po dvoch tretinách 6:2 a na strely 35:9.

Do tretej tretiny vstúpilo Slovensko so zmenou v bráne, keď Latkóczyho nahradil Boľo. Ako prvý ho prekonal v 47. minúte Väisänen. O tri minúty neskôr sa podarilo na gól zareagovať Nemcovi, no päťgólové vedenie Fínska obnovil počas vylúčenia Žabku v 52. minúte Simontaival. Slováci boli oslabení opäť od 54. minúty, keď sa nedovoleného bránenia dopustil Jedlička. Na 9:3 počas presilovky zvýšil Puutio. Dve minúty pred koncom si zahrali v presile aj Slováci. Skóre sa už nemenilo. Fíni vyhrali na strely 48:16.

O tom, či si Slovensko zahrá vo štvrťfinále turnaja, rozhodoval zápas medzi Českom a Lotyšskom. Ten vyhrali hráči z pobaltskej krajiny 5:2, a tak postúpili do štvrťfinále oni. Slovensko v základnej skupine skončilo s bilanciou 0-1-0-3 a skóre 11:27 na poslednom mieste. Z turnaja sa nevypadáva.

Zostava SVK: Latkóczy (od 3. tretiny Boľo) – Kmec, Petrovický, Štrbák, Nátny, Groch, Stripai, Žabka – Myklucha, Kašlík, Petrovský – Sýkora, Jedlička, Demek – Faith, Dvorský, Nemec – Repčík, Mišiak, Honzek – Stümpel.

Zostava FIN: Jatkola (Meriläinen) – Rafkin, Niemelä, Jurmo, Puutio, Viro, Heimosalmi, Rajaniemi – Hirvonen, Räty, Kemell – Järventie, Määttä, Simontaival – Kapanen, Lambert, Karvinen – Mäenpää, Väisänen, Liukas – Koivunen.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist