Vyhľadávanie
Mladíci v zámorí

Mešár sa konečne presadil a teší z historického úspechu! Ďalší draftovaný Slovák končí + video

07. apríla 2023

Slovenský útočník Filip Mešár sa stal súčasťou veľkej senzácie. Tím Kitchener Rangers zdolal vo štvrtok pred 7513 divákmi v jeho domácej hale Windsor v štvrtom zápase série prvého kola 5:1, aby spečatil svoj postup do druhého kola v najkratšom možnom čase.


Séria sa vyvinula prekvapivo preto, lebo Spitfires boli najvyššie nasadeným tímom Západnej konferencie a vyhrali všetky vzájomné zápasy v základnej časti. Navyše, ôsmy nasadený tím postúpil do druhého kola od ročníka 1998/99, v ktorom bol zavedený formát dvoch konferencií, len po tretíkrát. Prvýkrát pritom najvyššie nasadený tím nevyhral v sérii prvého kola ani jeden zápas.

Generálny manažér a dočasný tréner Mike McKenzie z toho však prekvapený nie je: „Boli sme blízko k tomu, aby sme do play-off nepostúpili. Myslel som si však, že máme lepší tím, ako sme ukazovali. Pred sezónou som si myslel, že budeme tímom z prvej trojky alebo štvorky konferencie.“

Článok pokračuje pod reklamou


Mešár, nádej tímu Montreal Canadiens, sa v piatok po prvýkrát v play-off presadil bodovo, keď v závere druhej tretiny zvyšoval vedenie svojho tímu na 3:1. Pripísal si aj dva plusové body a štyri strely.


Kitchener narazí v druhom kole play-off na London, ktorý v štyroch zápasoch vyradil Owen Sound. Vo štvrtok vyhral 5:0. Slovenský útočník Servác Petrovský, ktorý bol vlani draftovaný Minnesotou, si pripísal mínusový bod. Play-off končí so ziskom gólu, asistencie, dvoch mínusiek a dvoch trestných minút.

Vo WHL sa z postupu tešil Jakub Demek, ktorého Kamloops zdolalo Vancouver 5:4 po predĺžení a sériu uzavrelo v štyroch zápasoch. Sezóna tak skončila pre Samuela Honzeka. Ten zaznamenal vo štvrtok tri asistencie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist