Vyhľadávanie
Mladíci v zámorí

CHL: Kmec trojbodovĂ˝, Kukumberg skĂłroval, StahoĹ? rozhodol zápas

30. septembra 2023

V piatok boli v akcii aj Slováci v juniorských ligách OHL, QMJHL a WHL. Ako sa im darilo?

OHL

Roman Kukumberg strelil svoj prvý gól v OHL a pripísal si aj plusový bod a štyri trestné minúty za vysokú hokejku a podrazenie pri výhre Sarnie 8:2 nad Windsorom. Z výhry sa tešil už len Jakub Chromiak, ktorého Sudbury zdolalo Brantford 6:2. On si z duelu odniesol plusový bod. Servác Petrovský zaznamenal asistenciu a mínusový bod pri prehre Owen Sound 2:4 s Guelphom.

Martin Mišiak sa stihol pripojiť k Erie na úvod sezóny, ale rovnako ako Ondrej Molnár si z prehry 0:5 s Mississaugou odniesol mínusový bod. „Mínusku“ zaznamenal aj Alex Čejkovič, ktorého North Bay prehralo s Barrie 1:3.

Článok pokračuje pod reklamou


QMJHL

V QMJHL sa najviac darilo Ä˝ubošovi StahoĹ?ovi, ktorĂ˝ gĂłlom a asistenciou prispel k vĂ˝hre Cape Bretonu 4:3 nad Saint John. Jeho prvĂ˝ gĂłl v lige bol pritom vĂ­ĹĄaznĂ˝ – padol v 58. minĂşte. Z duelu si odniesol aj dva plusovĂ© body.


Po asistencii si pripísali Ondrej Maruna (aj -1) pri prehre Charlottetownu 2:6 s Monctonom a Peter Repčík (aj +2) pri prehre Drummondville 3:4 po nájazdoch s Rouyn-Norandou. František Dej si pripísal len menší trest za hrubosť a osobný trest za nešportové správanie pri výhre Sherbrooke 7:0 nad Gatineau.

WHL

Vo WHL sme videli v akcii len Jozefa Viliama Kmeca, ktorý prvýkrát v sezóne neskóroval, no svoje konto si vylepšil až o tri asistencie. Spolu s plusovým bodom a štyrmi trestnými minútami (držanie, hrubosť) ich zaznamenal pri výhre Prince George 11:2 nad Victoriou. Po troch dueloch sezóny má obranca z Košíc na konte šesť bodov (4+2).


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist