Vyhľadávanie
Mladíci v zámorí

CHL: Traja Slováci pomohli k výhram gólmi, skóroval opäť aj Kmec!

07. októbra 2023

Ako sa darilo slovenským nádejam v piatkových zápasoch juniorských líg OHL, QMJHL a WHL?

OHL

Servác Petrovský strelil prvý gól v sezóne, aby pomohol Owen Sound k výhre 5:2 nad Kitchenerom. Pripísal si aj dva plusové body. K výhre Sarnie 7:4 nad Sault Ste. Marie pomohol svojím druhým gólom v sezóne Roman Kukumberg, ktorý nazbieral aj štyri „plusky“.

Jakub Chromiak nazbieral tri plusové body pri výhre Sudbury 5:2 nad Kingstonom, Alex Čajkovič jeden pri výhre North Bay 4:1 nad Londonom. Martin Mišiak a Ondrej Molnár zažili prehru Erie 0:8 s Guelphom. Prvý menovaný dostal menšie tresty za sekanie a filmovanie.

Článok pokračuje pod reklamou


QMJHL

V QMJHL Slováci nebodovali. Z vĂ­ĹĄazstva sa tešili traja – Peter RepÄŤĂ­k pri vĂ˝hre Drummondville 4:0 nad Gatineau zaznamenal štyri trestnĂ© minĂşty za podrazenie a hrubosĹĄ, František Dej pri vĂ˝hre Sherbrooke 3:1 nad Rimouski plusovĂ˝ bod a Ä˝uboš StahoĹ? pri vĂ˝hre Cape Breton 5:3 nad Blainville Boisbriand dve trestnĂ© minĂşty za hákovanie. V akcii bol aj Ondrej Maruna, ktorĂ˝ pri prehre Chrlottetownu 2:5 s Baie-Comeau zaknihoval dve „mĂ­nusky“.

WHL

Vo WHL bol v akcii len Jozef Viliam Kmec, ktorý šiestym gólom v sezóne potvrdil streleckú formu. Išlo o víťazný gól pri výhre Prince George 6:4 nad Wenatchee. Z duelu si odniesol aj šesť trestných minút za podrazenie a nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Po siedmich zápasoch sezóny má na konte deväť bodov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist