Vyhľadávanie
Mladíci v zámorí

USHL a NCAA: Kupčo zahviezdil, skórovali aj ďalší Slováci, Štrbák opäť bodoval

21. októbra 2023

V USHL a vysokoškolskej NCAA sme mali aj v piatok zástupcov slovenského hokeja. Viacerí sa dokázali presadiť bodovo aj gólovo.

USHL

Ľubomír Kupčo sa stal treťou hviezdou zápasu, v ktorom s gólom a dvoma asistenciami pomohol Des Moines k výhre 7:2 nad Cedar Rapids. Pripísal si aj dva plusové body. Prvýkrát sa z gólu tešil aj Theo Kiss, ktorý zaznamenal aj jeden plusový bod.

Jedna z asistenciĂ­ KupÄŤa:

Svoj tretí gól v sezóne strelil Juraj Pekarčík, ktorý sa tešil z výhry Dubuque 8:5 nad Omahou. Pripísal si aj „mínusku“ a dve trestné minúty za podrazenie.

Článok pokračuje pod reklamou



Adam Gajan zastavil 30 z 33 striel pri prehre Green Bay 1:4 s Fargom. Peter Císar ho ohrozil trikrát, ale z duelu si odniesol len mínusový bod. Ten zaznamenal aj Libor Nemec, ktorý sa tiež nechal vylúčiť za hákovanie. V akcii bol aj Max Ferkodič, ktorý si pripísal „plusku“ pri prehre Lincolnu 3:4 po nájazdoch s Waterloo. Svoj nájazd nepremenil.

NCAA

V NCAA sa v druhom zápase po sebe zapĂ­sal do bodovania obranca Maxim Ĺ trbák, ktorĂ˝ tentoraz zaznamenal prvĂş asistenciu v kariĂ©re pri vĂ˝hre Michigan State 4:3 nad Conisiusom. Prezentoval sa aj dvoma strelami. O deĹ? skĂ´r premiĂ©rovo skĂłroval.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist