Vyhľadávanie
Sumáre

Chára prehral, Kudroč rozhodol, Záborský štvorbodový

06. októbra 2012

V sobotných zápasoch sa z víťazstiev tešili Chabarovsk, Novokuzneck, Astana, Omsk, Petrohrad a Novosibirsk, ktorému k výhre pomohol gólom a asistenciou Kristián Kudroč. Tomáš Záborský zaznamenal štyri body, Zdeno Chára debutoval v KHL.

Slovenský obranca Kristán Kudroč rozhodol o víťazstve Novosibirska 3:2 nad Jekaterinburgom, keď v 44. minúte strelil už svoj piaty gól v sezóne. Okrem neho pridal aj asistenciu, pričom na ľade strávil 22 minút a zaznamenal päť streleckých pokusov. Z jeho spoluhráčov sa z gólu tešili aj Sannikov a Kopeikin, kým Glass zlikvidoval 28 striel Avtomobilistu. Góly hostí strelili Strelcov a Simakov. V ich drese nechýbali ani Rastislav Špirko a Branislav Mezei. Obaja odohrali cez 19 minút a Mezei sa so štyrmi strelami zaradil k najaktívnejším strelcom tímu.

Perežogin strelil dva góly a pridal jednu asistenciu, Tomáš Záborský zaznamenal gól do prázdnej brány a tri prihrávky a Omsk uspel v Jaroslavli pomerom 5:2. Strelecky sa presadili aj Belov a Pivtsakin a Avangard vyhral štvrtý zápas v rade. K výhre 20 zákrokmi prispel aj Ramo, ktorého prekonali Amirov a Malcev. Lokomotiv prehral prvý zápas od 16. septembra a prišiel tak o svoju šesťzápasovú sériu víťazstiev. Záborský v zápase odohral 21 minút.

Článok pokračuje pod reklamou


Pražský „Lev“ privítal v O2 Aréne naplnenej 12 787 divákmi SKA Petrohrad a v zápase svoj debut v KHL zažil aj hviezdny obranca Zdeno Chára, ktorý na ľade strávil 19 a pol minúty. Zaznamenal tri strely, ale z víťazstva sa netešil. Hostia mali počas zápasu miernu prevahu a zaslúžene si z Prahy odniesli tri body za víťazstvo 4:3. Víťazný gól strelil v 58. minúte Vladimir Tarasenko, ku ktorému sa na streleckej listine pridali aj Burdasov, Tichonov a Fjodorov. Bobrovskij z 27 striel inkasoval góly z hokejok Marcela Hossu, Ondřeja Nemca a Jakuba Klepiša. Okrem Hossu sa žiaden Slovák do bodovania nezapísal. Lev prehral tretí zápas z posledných štyroch, Petrohrad vyhral štvrtý z piatich.

Chabarovsk pri návrate na domáci ľad ukončil štvorzápasovú sériu prehier, keď zaslúžene zdolal Čeľabinsk pomerom 2:1. Tarasov a Pyorala sa tešili z gólov a Murygin urobil 25 zákrokov. Radosť z čistého konta mu prekazil v 50. minúte Čistov. Traktor prehral prvý zápas po šiestich víťazných zápasoch.

Novokuznec sa doma postavil proti zdatnému súperovi, no Magnitogorsk porazil pomerom 4:1, aby ukončil svoju sériu dvoch prehier v rade. Víťazný gól strelil Jefimov a okrem neho sa presadili aj Žafjarov, Sopel a Vyglazov. Posledné dva góly padli v poslednej minúte zápasu do prázdnej brány. Lazušin urobil 28 zákrokov a prekonal ho len Mozjakin.

Astana predĺžila Atlantu sĂ©riu prehier na tri zápasy, keÄŹ na Äľade tĂ­mu z Moskovskej oblasti vyhrala 3:1. Dva gĂłly strelil Dawes, ktorĂ©ho druhĂ˝ bol z trestnĂ©ho strieÄľania a zároveĹ?§ sa stal vĂ­ĹĄaznĂ˝m. Z gĂłlu sa tešil aj Rudenko a Lassila urobil 22 zákrokov. Majorov bol jedinĂ˝m ĂşspešnĂ˝m strelcom domáceho tĂ­mu.

Slováci v akcii:
K. KudroÄŤ (SIB) 21:47, 1+1, 5 s
R. Ĺ pirko (JEK) 19:40, 1 s
B. Mezei (JEK) 19:24, 4 s
T. Záborský (OMS) 20:54, 1+3, 2 s
Ä˝. BarteÄŤko (LEV) 16:11, 2 s
Z. Chára (LEV) 19:27, 3 s
T. SurovĂ˝ (LEV) 16:12, 3 s, 2 TM
L. Cingel (LEV) 8:31
J. Mikuš /o/ (LEV) 16:17, 1 s
J. Mikuš /ú/ (LEV) 17:13
M. Hossa (LEV) 14:25, 1+0, 3 s



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist