Vyhľadávanie
Sumáre

Kozák premiérovo bodoval v drese Záhrebu pri prehre so Slovanom, Čajkovský asistoval + video

Autor: Marián Masaryk  /   14. februára 2017

Slovan Bratislava štyrikrát prišiel o náskok, ale gólom z úvodu predĺženia rozhodol o tesnej výhre 5:4 nad Záhrebom v predposlednom zápase tejto sezóny.


SLOVAN BRATISLAVA – Medveščak Záhreb 5:4 PP (2:1, 1:1, 1:2, 1:0)
Góly: 9. Hlinka (Skalický, Starosta), 13. Chipchura (Sersen, Kundrátek)(PP), 31. Jeglič (Plastino, Šťastný), 57. Musatov (Šťastný, Plastino), 61. Kundrátek (Taffe) – 10. Arkalov (Kozák), 29. Giroux (Miličič, Katič), 44. Arkalov (Jankovič, Zanoški), 60. Mahbod (Glumac, Smith)(PP)
Strely: 36-36, Trestné minúty: 34-8

Záhreb bol od úvodu strelecky aktívnejší, ale Slovan bol efektívnejší. V 9. minúte ho poslal do vedenia Michal Hlinka. Arkalov však už o 18 sekúnd neskôr vyrovnal na 1:1 po prihrávke Lukáša Kozáka. Bol to pre? prvý bod v 13. zápase za Medveščak a prvom proti bývalému tímu. Domáci si obnovili vedenie v 13. minúte, keď hneď ich prvú presilovku využil Kyle Chipchura. Záhreb odpovedal aj na tento gól zásluhou Girouxa v 29. minúte. Slovanu však po 61 sekundách opäť vrátil náskok Žiga Jeglič. „Belasí“ boli v prvej tretine prestrieľaní 6:12, ale v druhej vyhrali na strely 15:5. Medveščak dokázal aj do tretice vyrovnať stav, keď v 44. minúte strelil svoj druhý gól Arkalov. Musatov poslal domácich v 57. minúte do vedenia 4:3, ale Barry Brust bol zakrátko vylúčený do konca zápasu za nešportové správanie. Striedajúceho Justina Poggeho následne prekonal v presilovke Mahbod v poslednej minúte tretej tretiny. Divákov v Slovnaft Aréne napokon potešil Tomáš Kundrátek, ktorý rozhodol o výhre 5:4 v 51. sekunde predĺženia.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovan upravil sezónnu bilanciu so Záhrebom na 2-1 a celkovú v KHL na 8-7 vo svoj prospech. Odveta a posledný zápas pre oba tímy v ročníku je na programe v stredu opäť o 19:00 v Bratislave.


Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Chipchura, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Musatov, Jeglič, Šťastný – Starosta, Bačík, Skalický, Luš?ák, Hlinka – Rosandič, Vopelka, Šiška, Petráš – Pätoprstý

Zostava Záhrebu: Gajdučenko (Tomljenović) – Katic, T. Larkin, D. Smith, Glumac (C), Kozák – Lessio, Perkovich, A. Giroux (A) – Zanoški, Arkalov, Janković – Miličić, Mahbod, Smolec

Pozri aj:
Slovan čaká posledný dvojzápas sezóny (preview)

Čajkovský asistoval pri vysokej výhre

Obranca Michal Čajkovský si pripísal 10. asistenciu a 15. bod v 20. zápase sezóny i v KHL. Pomohol ním Jekaterinburgu deklasovať Novokuzneck 7:2. Počas 15 a štvrť minúty v akcii bol najaktívnejším hráčom duelu so siedmimi strelami.

Čajkovského 10. asistencia sezóny:


Marcinko nebodoval pri prehre Kunlunu

Útočník Tomáš Marcinko odohral necelých 14 minút s tromi strelami a polovičnou úspešnosťou na vhadzovaniach (5/10). Nováčik KHL však prehral dôležitý zápas z pohľadu boja o play-off na ľade Viťazu 3:5. Martin Bakoš v ?om nehral.

Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist